Turkish

Turkish

Blachy Turkish wykonywane są w Istanbule, w 100% ręcznie – ręcznie młotokowane, formowane, toczone i polerowane. Kuźnia Master Cymbal sięga po rozwiązania tradycyjne, znane od wieków i łączy je z nowoczesną technologią produkcji by dostarczyć klientowi produkt najwyższej jakości. Talerze marki Turkish są nie tylko bardzo dobre jakościowo, wytrzymałe, ale ponadto pięknie brzmią.
Wszystkie talerze marki Turkish produkowane są z pierwszorzędnego stopu z zastosowaniem tajnej, ściśle strzeżonej receptury przekazywanej przez wieki z ojca na syna. Wysokiej jakości metale (miedź i cyna) firma Turkish kupuje hurtowo i następnie stapia je ostrożnie w celu otrzymania stopu. W przeciwieństwie do innych wiodących manufaktur Turkish przy produkcji talerzy nigdy nie używa gotowych dysków. Turkish wie, jak istotna jest prawidłowa selekcja surowych materiałów. Należąca do marki kuźnia Mater Cymbal bierze udział w procesie selekcji od początku do końca, dzięki czemu wszystko, co nie spełnia restrykcyjnych wymogów produkcji zostaje odrzucone.
Każdy talerz jest dostrajany w zależności od swojego charakteru do pożądanej barwy i głośności. Po procesie przekuwania, kiedy blacha jest już perfekcyjnie skomponowana, trafia na proces skrawania i polerowania. Frezowanie oraz wycinanie specjalnych wersji także zachodzi na ostatecznym etapie produkcji. Polerowanie ręczne to żmudny proces, który wieńczy skomplikowaną operację.
Talerze Turkish są perfekcyjne – sztuki wybrakowane na etapie strojenia są bezprecedensowo odrzucane na śmietnik.

Produkty firmy Turkish